Dr. Kemal Gökhan Günel Hakkında ‘Kamu Görevlisine Hakaret’ Suçundan Açılan Davanın İlk Duruşması Osmaniye Adliyesi’nde Görüldü
(TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sağlıkta Şiddeti Önlemek İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz.
TÜRK Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, sağlıkta şiddeti önlemek için her zaman mücadele ettiklerini belirterek, “Mücadele etmeye de devam edeceğiz. Tabii ki bizim hazırlamış olduğumuz yasa tasarısı gerçek anlamında etkili bir biçimde hayata geçene kadar tüm haklarımızı için mücadeleye devam edeceğiz” Diye Konuştu
Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Kemal Gökhan Günel ile Osmaniye Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül arasında yaşanan ‘muayene’ tartışması sebebiyle açılan soruşturmalar sonucunda savcı hakkında takipsizlik kararı verilirken, Dr. Kemal Gökhan Günel hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan açılan davanın ilk duruşması Osmaniye Adliyesi’nde görüldü. Dava, usul aksaklıklarının giderilmesi için 18 Nisan 2022’ye erteledi.
Duruşma kapsamında; Osmaniye Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Duruşmaya katılan Avukat Ömer Kavili, mahkeme heyetinin “Müşteki savcı sıfatıyla değil, sadece tedaviye muhtaç bir hasta sıfatıyla olay yerindedir” kabul etmiş olduğunu belirterek, “Bu hekimlere yönelik saldırının, şiddetin önlenmesi bakımından, doğru bir yaklaşımdır” şeklinde konuştu.
Av. Kavili, “Müşteki şahıs bu adliyede, bu adliye binası altında Cumhuriyet Savcısı unvanıyla görev yapmakta, fakat bir mahkemenin duruşma yapacağını bilmesine rağmen mahkemeye saygısını gelerek gösterebilirdi. Çünkü bizim müvekkilimiz gelmişti ve mahkemeye saygısını gösterdi. Kanun önünde eşitlik ilkesi var ise eğer müşteki kişi bu mahkemede müvekkilimizin karşısına gelecek ve o yaptıklarıyla yüzleştireceğiz onu. Bu bakımdan bu davanın bugünkü bu aşamasında duruşma 18 Nisan’a ertelenmiş olup önümüzdeki duruşmada tekrar hep birlikte bu davayı takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.
TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ise sağlıkta şiddete karşı meslektaşlarının yanında olmak üzere hep beraber Osmaniye adliyesinde olduklarını belirtti. Prof. Dr. Fincancı, bunun açıkça bir sağlıkta şiddet olgusu olduğunu belirterek, “Davanın açılış biçimi aslında kamu görevlisine hakaret ise burada müşteki ile sanığın yer değiştirmesi gerekirdi. Kamu görevlisi sıfatıyla orada görev yapmakta olan meslektaşımızın hem görevini engellemekten hem de orada hastanede beklemekte olan hastaların sağlık hakkına erişimini de engellemekten hakkında işlem yapılması gerekirken tersi bir durum sistem işledi ne yazık ki. Ve görevini kötüye kullanmış oldu. Hasta sıfatından sıyrılıp kendi kamu görevlisi sıfatını savcı sıfatını öne çıkararak. Ama biz bugün gerçekten bunun tersine döndüğünü doğru bir yönde işlediğini gördük. Sıfatından sıyrılarak hasta kimliğiyle orada tanımlandı. Ama şunu unutmayalım lütfen Türkiye’de eğer hekimler ardı ardına istifa edip gidiyorsa 9 Bin’e yakın hekim bu yıl için de istifa ettiyse bu salgın koşullarında ve gencecik meslektaşlarımız yurtdışına çıkmak için yol arıyorsa bundan önce 10 yıl önce 59 Hekim yurtdışına çıkmak için bizden belge talep ederken, bu yıl 11 ay içerisinde 1247 hekim bu belgeyi talep etmişse aslında biz hekimlerimizi yitirdiğimiz içindir. Biz hekimlerimize şiddet uyguladığımız onları korkutup sindirmeye çalıştığımız içindir. Ama şunu unutmasınlar lütfen meslek örgütü olarak Türk Tabipler birliği meslektaşımızın üyesi olduğu Osmaniye Tabip Odası diğer illerden tabip odalarından dostlarımız burada destek için geldiler bir aradayız. Biz sağlıkta şiddeti önlemek için her zaman mücadele ettik her zaman ve mücadele etmeye de devam edeceğiz. Tabi ki bizim hazırlamış olduğumuz yasa tasarısı gerçek anlamında etkili bir biçimde hayata geçene kadar tüm haklarımızı için mücadeleye devam edeceğiz. Meslektaşımızın da yanındayız ve onurlu hekimlik değerlerimizi korumak için yan yana durma ya da yarışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği, Hukukçu Hekimler Derneği ve AHEF temsilcileri de sağlıkta şiddete karşı hekimlik mesleğinin onuru için dayanışma içinde olduklarını söylediler.
Dr. Kemal Gökhan Günel ise burada asıl olanın kendisine yapılmış bir saldırı olmadığını belirterek, “Benim mesleğime yapılmıştır ve bu konudan dolayı özellikle bu durumu çok önemsiyorum. Meslek onurumun çiğnenmesine ben izin vermeyeceğim, izin vermemek için yanımda destekçi olan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. israfi,l AVCI