Osmaniye’de ise özellikle, Amanos Dağları’nın eteklerinde ve dağlık alanlarda özel arazi araçlarıyla yabani ve evcil hayvanların beslenmesini sağlayan HAYTAP ekipleri, bir tona yakın gıdayı dağlara bıraktı.
Osmaniye’de kar yağışıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak ve yaban hayvanlar için, Amanos Dağları eteklerinde, yaklaşık bir ton yiyecek ve yem doğaya bırakıldı.
Hava sıcaklıklarının yaklaşık 10 derece birden düşerek sıfırın altında seyretmesiyle birlikte zorlu hava koşularında yiyecek bulmakta zorlanmaya başlayan sahipsiz sokak ve yaban hayvanlarının, açlıktan ve donarak ölümlerinin önüne geçebilmek için Hayvan Hakları Federasyonu da (HAYTAP) harekete geçti. 1 TON’A YAKIN GIDA DAĞLARA BIRAKILDI
Osmaniye’de ise özellikle, Amanos Dağları’nın eteklerinde ve dağlık alanlarda özel arazi araçlarıyla yabani ve evcil hayvanların beslenmesini sağlayan HAYTAP ekipleri, bir tona yakın gıdayı dağlara bıraktı. Besleme çalışmalarına Osmaniye Sevdalıları Derneği Başkanı Ahmet Haşim Örtlek de katılarak destek verdi. Örtek, pikniğe veya hafta sonu ziyaretlerine giden vatandaşlardan sahipsiz hayvanları düşünerek yanlarında bir parça gıda getirmelerini istedi. Esnaf İlker Işık, “Burada esnafız, yaylaya gelen vatandaşlarımızdan buraya gelirken sokak hayvanları içinde birer parça ekmek getirmelerini rica ediyoruz. Buradaki hayvanlar aç, kışın kolay kolay yiyecek bulamıyorlar. Bu canları düşündüğü için HAYTAP ekibine de ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
DAĞLARIN EN İÇ NOKTALARINA KADAR ULAŞILDI
Veteriner hekim Ali Laçinbala, HAYTAP olarak Amanos Dağları’nın en iç noktalarına kadar ulaşarak bir tona yakın gıdayı taşıdıklarını belirtti. Laçinbala, mamaları karton kutulara koyarak özel kaplarla sokak hayvanlarına servis ettiklerini ve bir marketler zincirinden aldıkları süt ve süt ürünlerini de hayvanlara bıraktıklarını söyledi. Yabani hayvanlar için de alınan unlu mamuller ve manav atıklarını ormanın iç noktalarına kadar ulaştırdıklarını söyleyen Laçinbala, yemlerin ıslanarak ziyan olmaması için karton kutularda servis edildiği belirtildi. Diğer yandan mamaların bir kısmı yaylada 12 ay esnaflık yapan vatandaşlara bırakılarak hayvanların beslenmesinin sürekliliği sağlandı.
Bu zorlu kış günlerinde, hayvanların yaşam mücadelesine destek olan HAYTAP, hayvanların parazit ilaç uygulamalarını da gerçekleştirdi. Besleme çalışmaları esnasında gönüllüleri karşılayan hayvanların mutluluğu ve sevinçle kuyruk sallamaları, çalışmalara katılanları duygulandırdı ve motive etti. Federasyon, yıllardır tüm Türkiye’de sürdürülebilir şekilde çalışmalarını planlayarak hayvanların yaşam hakkı mücadelesini sürdürdüklerini belirterek, bu süreçte maddi ve manevi destek sağlayan sponsor şirketlere teşekkür etti.
Bu canların hayatta kalabilmesi için Getir ve HAYTAP işbirliğinde, İstanbul, Hatay, Ankara, İzmir, Bursa, Edirne Uzunköprü, Ortaca, Dalaman, Zonguldak, Nevşehir, Samsun, Diyarbakır, Ordu, Osmaniye, Kars ve Tunceli’ye 150 ton mama dağıtımı yapıldı. Döndü Ülkü AKDAĞ