Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde ilkokul öğrencileri, çevre temizliğine dikkati çekmek amacıyla atık malzemelerle oyuncak, resim ve dekoratif ürünler tasarladı.
Öğrencilerle bu ürünleri yapmak için yaklaşık 6 ay uğraştıklarını anlatan Karakuş, şunları kaydetti:
“Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de bu konuda bilinçlendiler. Bu çalışmamızla amacımız sadece bir şeyler ortaya koymak değil aynı zamanda çevre duyarlılığı oluşturmak. Çevrede kullanılmayan atık maddeler değerlendirme istedik. Öğrencilerimiz bunları güzel tasarımlara dönüştürerek, süs eşyaları, resim ve oyuncaklar yaptı. Veliler de öğrencilerin uzun süre tablet ve bilgisayarda kalmalarından rahatsız oluyorlardı. Ailelerin katılımlarıyla kullanılmayan geri dönüşümü olmayan plastik ve çevreyi kirleten zararlı maddeleri yararlı maddelere dönüştürmek istedik.” Dedi.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde ilkokul öğrencileri, çevre temizliğine dikkati çekmek amacıyla atık malzemelerle oyuncak, resim ve dekoratif ürünler tasarladı.
Kadirli Cengiz Topel İlkokulu öğrencileri, temiz çevre bilinci ile doğada kullanılmayan ve depremde zarar gören evlerindeki plastik şişe, kapak, metal malzemeler, taş, poşet, tahta ve depremde zarar gören eşyalardan oluşan atık malzemeleri okula getirdiler.
Öğrenciler, sınıf öğretmeni Ayşe Karakuş’un idaresinde görsel tasarım dersleri ve boş zamanlarında yaklaşık 5 ay süren çalışma sonucu yaptıkları oyuncak, resim ve dekoratif ürünleri okulda sergilemeye başladı.
Velilerin de desteği ile okul koridorunda sergi açan öğrenciler, malzemelerden elde edilen geliri ise Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen öğrencilere kırtasiye ve çeşitli materyaller alarak destek verecekler.
Sınıf öğretmeni Ayşe Karakuş, geri dönüşüm malzemelerinden eserler oluşturduklarını belirtti.
Öğrencilerle bu ürünleri yapmak için yaklaşık 6 ay uğraştıklarını anlatan Karakuş, şunları kaydetti:
“Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de bu konuda bilinçlendiler. Bu çalışmamızla amacımız sadece bir şeyler ortaya koymak değil aynı zamanda çevre duyarlılığı oluşturmak.
Çevrede kullanılmayan atık maddeler değerlendirme istedik. Öğrencilerimiz bunları güzel tasarımlara dönüştürerek, süs eşyaları, resim ve oyuncaklar yaptı. Veliler de öğrencilerin uzun süre tablet ve bilgisayarda kalmalarından rahatsız oluyorlardı. Ailelerin katılımlarıyla kullanılmayan geri dönüşümü olmayan plastik ve çevreyi kirleten zararlı maddeleri yararlı maddelere dönüştürmek istedik. Öğrencilerime atılan her şeyin çöp olmadığını ve değerlendirilemeyen kaynaklarımız olduğunu anlattım. Bu maddeleri devletimize milli gelir olarak kazandırmak istedik. Elimize geçen atık maddeleri çöpe değil ekonomiye nasıl kazandırabilirim, ne üretebilirim ve nasıl güzel vakit geçirmek istedik. Öğrencilerimizin aileleriyle çevredeki atık maddeleri değerlendirerek çevre bilinci oluşturmak istedim.” Menderes ÖZAT
Osmaniye’de orman baykuşu, bakımının ardından doğaya salındı
admin
Tüm Yazıları
YORUM YAZ