Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde Tarım Ve Orman Bakanlığınca Ifad destekli olarak uygulanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, % 100 hibe 2 adet erik bahçesi ve % 75 hibeli olarak 3 adet ceviz bahçesi tesis kuruldu.
Bahçe İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Ahmet Refik MÜFTÜOĞLU bu konuda şunları kaydetti: “Tarım Ve Orman Bakanlığımızca Ifad destekli olarak İlçemizde uygulanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında; % 100 hibeli olarak 2 çiftçimize, 5’er dekardan 10 dekar erik bahçesi tesis ettirilmiş ve toplamda 330.000 TL. hibe desteği sağlanmıştır. Yine % 75 hibeli olarak 3 çiftçimize, 10’ar dekardan 30 dekar ceviz bahçesi kurdurulmuş ve toplamda 262.570 TL. hibe desteği sağlanmıştır. Ayrıca 2022 yılı içerisinde IFAD destekli Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında; merkez ve köylerimizde ikamet eden 103 çiftçi ve üreticimize 23 adet süt sağım makinesi, 12 adet yem kırma makinesi, 4 adet koyun keçi kırkım makinesi, 4 adet tırpan, 14 adet ilaçlama aleti pülverizatör ve 46 adet motorlu çapa olmak üzere toplamda 558.000 TL. hibe desteği verilmiş ve yine % 100 hibeli olarak 6 çiftçimize, 2,5 dekardan 15 dekar çilek bahçe tesisi kurdurulmuş ve toplamda 367.500TL. hibe desteği sağlanmıştır. Yine 3 köyümüzde 5 adet telli terbiye sistemli bağ tesisi kurulumu devam etmektedir. Diye ifade edildi.
Bahçe İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Ahmet Refik MÜFTÜOĞLU: Tarım Ve Orman Bakanlığımızca Bahçe İlçesinde uygulanmasına başlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi ile yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılması hedeflenmektedir. Kırsal dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; IFAD yani (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) kredisi, Devlet katkısı ve yararlanıcıların katkıları ile finanse edilmekte olup en az 5 yıl süresince Bahçe İlçesinde uygulanmasına devam edilecektir. Bu proje çerçevesinde Bahçe İlçe merkezi ve köylerinde ikamet eden çitçilere, hayvan yetiştiricilerine, üreticilere ve Kamu yatırımlarına %70 ile %100’e ulaşan oranlarda hibe desteği sağlanmaktadır.” dedi.
İsrafil AVCI